Raamdecoratie voor ramen met bijzondere vormen _

Wat behoort tot deze categorie ramen?

Een standaard raam is rechthoekig of vierkant. Deze categorie is nog makkelijk te voorzien van raambekleding. Ook maatwerk, maar makkelijker.

Lang niet alle huizen hebben rechthoekige of vierkante ramen. Dan komt deze categorie aan bod. Daarin behoren oa hele smalle ramen, trapezium ramen, driehoeken en zelfs (halve) rondjes.

Ramen met bijzondere vormen voegen iets unieks en bijzonders toe aan de uitstraling van een huis. Ik hoor jezelf al afvragen “Bestaat er raamdecoratie voor dit soort ramen?”. Ja hoor, dat bestaat! De keuze wordt echter wel beperkter, niet alle soorten kunnen volledig functioneel zijn en de is prijs hoger dan bij de standaard ramen. Laat je dit zeker niet afschrikken om advies te vragen. Uiteindelijk is er uit transparantie, kleuren en dessins nog ruimschoots te kiezen tegen betaalbare prijzen. En waarschijnlijk zijn er ook nog andere mogelijkheden die tijdens een huisbezoek naar voren komen.

Welke soorten raamdecoratie zijn geschikt?

WEEF biedt verschillende mogelijkheden.


Duette®

Een hele luxueus soort raamdecoratie die zich typeert door het dubbele doek en de honinggraatstructuur. Het doek heeft een vaste plooi die als het ware werkt als een accordeon. Deze bijzonder plooiing zorgt voor een verfijnde en elegante uitstraling. Door het dubbele doek zijn Duette Shades® zeer geschikt voor in ruimtes waar lichtinval geblokkeerd wenst te worden. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een energiebesparing van ruim 25%.

Door de compactheid van het systeem kunnen Duette Shades® geplaatst worden in de smalste kozijnen. Kortom, een slim en handig systeem dat toepasbaar is bij vele soorten ramen. Of het nu gaat om slope, half rond, lichtkoepel of een driehoekig raam Duette Shades® kunnen het aan.


Plissé

Hetzelfde systeem als de Duette® alleen betreft het hier een enkel doek. Een zeer verfijnd en elegante optie die geschikt is voor alle soorten ramen. Qua afwerkingsmogelijkheden zijn er talloze opties qua transparantie, kleur en dessins. Worden deze geplaatst in voorbeeld een lichtstraat? Dan biedt de elektronische bediening een oplossing om de binnen zonwering te openen en te sluiten.


Horizontale jaloezieën

Een klassieker in de licht- en ruimtevormgeving die tijdloos en modern is, een uitgesproken techniek heeft en een perfecte lichtregulering biedt.  Jaloezieën hebben een breed pakket aan keuzemogelijkheden. Materiaal, lamelbreedte, kleuren, structuren, montage- en bedieningsmogelijkheden etc. zijn allemaal factoren die zorgen voor een creatie op maat, ook voor ramen met bijzondere vormen. Zoals slope ramen, vijfhoekige- en driehoekige ramen tot een helling van  30°.

De lamellen kunnen naar wenst in de juiste stand worden gekanteld om zo de juiste lichtinval te creëren. Het pakket optrekken en neerlaten kan in het rechthoekige gedeelte.


Verticale jaloezieën

Modern, minimalistisch en zelfs een beetje speels. Een perfecte match bij een modern interieur en in een ‘laagbouw’ zoals een moderne bungalow of een aanbouw met plat dak. Maar lamellen bieden, door de brandvertragende en antibacteriële eigenschappen, een optimale oplossingen voor specifieke behoeften in de gezondheidszorg, kantooromgeving en in openbare gebouwen.

Een uitermate veelzijdig en functioneel systeem op het gebied van esthetische-, toepassings- en lichtreguleringsmogelijkheden. En het soort die toe te passen op de meest uiteenlopende ramen met bijzondere vormen. Vijfhoekige ramen, slope ramen, gebogen systeem en zelfs horizontaal gespannen voor lichtstraten en -koepels.


Vouwgordijnen

Een element in het interieur te ontzettend veel meerwaarde kan bieden aan een warme, knusse en huiselijke sfeer. Maar zeker ook geschikt voor een minimalistisch en modern interieur. Alles in een interieur draait om balans.

Aan optrekgordijnen wordt meestal niet gedacht als mogelijkheid voor raambekleding bij ramen met bijzondere vormen, maar dat zijn ze wel. Voor schuine ramen, dakramen en veranda’s die wat warmte en knusheid kunnen gebruiken biedt deze raamdecoratie een gepaste uitkomst.


Shutters

Shutters worden op maat en precies in de oorspronkelijke raamvorm gemaakt. Rond, vierkant, drie- en vijfhoekig. Een soort van een houten, kunststoffen of aluminium luiken frame met horizontale lamellen. De horizontale lamellen zijn vaste elementen, maar zijn wel te kantelen voor de gewenste lichtregulering. Voor een volledig open zicht naar buiten of maximale lichtinval kunnen de luiken als het ware open geklapt worden.

Mooi, maar alleen aan op maat…

De beschreven soorten raamdecoratie zijn mogelijk. Maar bij ramen met bijzondere vormen is het pas mooi als het op maat is gemaakt. Raamdecoratie in het algemeen is vakwerk met zeer vooruitstrevende ontwikkelingen. Met passie voor creatie, liefde voor interieur en bewondering voor ambacht, biedt WEEF betaalbare raamdecoratie.