Gordijntrends 2024

Een vrouw opent de gordijnen, achter de woorden 'Gordijn trends 2024'

Nog even en het doek valt voor 2023. Geen zorgen, want WEEF_ staat alvast klaar om een nieuw paar gordijnen op te hangen.

 

Raamdecoratie is een belangrijk interieurelement dat een ruimte vervolledigt en, in de juiste uitvoering, zelfs tot een hoger niveau tilt. Als expert in hoogwaardige gordijnoplossingen houdt WEEF_ de vinger aan de pols om steeds up-to-date te zijn met de mooiste trends voor het nieuwe jaar.

 

Heeft 2024 voor jou nieuwe gordijnen in petto? Laat je inspireren en ontdek hoe je je woning drapeert met stijlvolle raamdecoratie.

Trend 1: Radicaal roze

Roze was dit jaar misschien wel dé hipste kleur en ook in 2024 doet de mierzoete tint onze harten sneller slaan.

 

Zo benoemde verfproducent Levis het zachtroze Sweet Embrace™ alvast tot nieuwe Kleur van het Jaar. Ook WEEF_ tipt rozige raamdecoratie om je interieur mee af te werken, als een pittig statement piece die ieders blik vangt.

 

Oudroze, pastelkleurig of een intensere variant: voor elk interieur bestaat een geschikt roze.

Radicaal roze gordijnen worden de trend in 2024

Kies voor een pittig roos statement in 2024

Trend 2: (on)Doorzichtig

Drapeer voile voor je ramen en geef je interieur een uiterst stijlvolle toets.

 

Of je het nu combineert met gekleurde overgordijnen of gebruikt als standalone: de zachte doorschijnende stof ademt verfijning uit. Het zonlicht dat binnenvalt wordt teder gedempt maar blijft sterk en ongewenste pottenkijkers worden voldoende buitengesloten.

 

Kies ten slotte voor raamdecoratie op maat of laat de voile van het plafond tot aan de grond vallen voor een elegant resultaat.

doorzichtige gordijnen worden de trend in 2024

Kies voor zachte verfijning in 2024

Trend 3: Aardige gordijnen

De geuren, kleuren en schoonheid van de natuur zijn een eeuwige inspiratiebron.

 

Wanneer we het mee in ons interieur verwerken, creëren we rust en sereniteit. Hoewel het al even een belangrijke trend is, zal in het nieuwe jaar de natuur opnieuw onze ramen bekleden.

 

Denk aan zandkleuren en aardetinten, ruwere texturen en natuurlijke stoffen die het licht op een unieke manier doen binnenvallen.

Aarde kleuren gordijnen worden de trend in 2024

Kies voor rust en sereniteit in 2024

Trend 4: Make it POP

Eerder genoeg van natuurlijke kleuren? Geen probleem, want ook de andere kant van de kleurenwaaier doet het goed in 2024.

 

Voeg wat schwung toe aan je interieur met bontgekleurde gordijnen – met of zonder opvallende patronen. Mag het wat meer zijn? Colour block je raamdecoratie dan met de kleur van de muur voor een uniek effect. Maar ook een kleurrijke monochrome look brengt je woning tot leven.

 

Wat je ook verkiest, je raambekleding is alvast een perfect canvas om te spelen met kleur en karakter.

bont gekleurde gordijnen worden de trend in 2024

Kies voor schwung en levendigheid in 2024

Onze conclusie

2024 heeft spannende trends voor raamdecoratie voor ons in petto.

 

Of je nu kiest voor beslist roze, de finesse van doorzichtige voiles, de aardse verbondenheid met ruwere texturen en natuurlijke stoffen, of een gedurfde colour block look, er zijn tal van mogelijkheden om je interieur te verrijken en personaliseren.

 

Met deze trends kan iedereen zijn woonruimte omtoveren tot een stijlvol en hedendaags toevluchtsoord dat zowel comfort als klasse uitstraalt.

Graag een professionele offerte voor jouw raambekleding?