Brighten up your home_

In elk gebouw of woning valt licht binnen door de ramen. De manier waarop het licht binnenvalt, is overal verschillend. Ontdek hier alle soorten raamdecoratie.

Gordijnen_

Overgordijnen zijn echte sfeermakers in huis en staan voor veelzijdigheid. Vrijwel elk interieur kan veraangenaamd worden met gordijnen. Door de nagenoeg ongelimiteerde gordijnstoffen in wave(WEEF)gordijnen, plooigordijnen of ringgordijnen komen gordijnen overal tot zijn recht. Zowel in een modern als in een klassiek interieur.  

Alle stofsamenstellingen zijn mogelijk synthetisch, linnen, katoen etc. Ook alle soorten transparantie zitten  in ons aanbod vitrage, inbetween, overgordijn en 100% verduisterend.

Jaloezieën_

Een zeer populair soort binnen zonwering én dat is niet voor niets. Door de varianten hout of aluminium door de verschillende lamelbreedte passen ze in elk type interieur en zijn ze in vrijwel elke ruimte van het huis geschikt.

_

_Sanne Vencken

Optrekkers/ vouwgordijnen_

Vouwgordijnen passen in elk type interieur en zorgen voor een gepaste sfeer. Net zoals gordijnen zijn vouwgordijn een eerste keus bij binnen zonwering. Vouwgordijnen kunnen bijdragen aan een luxueuze en hoogwaardige afwerking van een interieur. Door de mooie texturen van het stof ontstaat er als het ware mode voor een interieur die aan te passen is aan elke interieurstijl. 

Optrekkers kunnen meerdere functies hebben namelijk het creëren van privacy en zonwering en het creëren van een isolerende en verduisterend werking. Het merendeel van gordijnstoffen zijn geschikt om vouwgordijnen van te maken, dus er zit altijd een passend stof bij.

Dit type is ook zeer geschikt voor grote raampartijen. Tot 420 cm breed en 590 cm hoog. Met het XXL systemen kunnen we zelfs gaan tot 10 meter breed en 320 cm hoog, maar de stofkeuze wordt beperkter. De systemen kunnen zowel manueel als elektronisch bediend worden.

Jaloezieën Horizontaal_

Een zeer populair soort binnen zonwering én dat is niet voor niets. Door de varianten hout of aluminium door de verschillende lamelbreedte passen ze in elk type interieur en zijn ze in vrijwel elke ruimte van het huis geschikt. Horizontale jaloezieën zijn, net zoals de verticale variant, ontzettend veelzijdig en functioneel. De lichtinval heel goed te reguleren en zijn ook geschikt voor ramen met verschillende hoogtes. Laat de jaloezieën helemaal spreken door te combineren met gordijnen, deze twee versterken elkaar wat resulteert in een maximaal functioneel en uiterst stijlvolle raamdecoratie.

Jaloezieën Verticaal_

Verticale jaloezieën, ook wel lamellen genoemd, zijn heel veelzijdig en functioneel en passen perfect in een modern en minimalistisch interieur. De lichtinval is heel goed te bepalen en te reguleren. Door de stand van de lamellen te variëren, bepaal je heel precies de hoeveelheid licht die in de ruimte schijnt. Verticale jaloezieën zijn geschikt voor bijna alle soorten en maten ramen. Met name grote raampartijen en ramen met bijzondere vormen. Door de vier types lamellen: textiel, illusion, pvc en aluminium, bewijst dit product zowel op kantoor als in een huiselijke omgeving zijn kwaliteit.

Plissés & Honeycells_

Dezelfde systemen, maar twee verschillende doeken. Plissé is het ‘standaard’ enkelvoudige stof met een vaste plooi die lijkt op een accordeon. Bij de Duette® zie je dezelfde vaste plooi terug, maar bestaat uit een dubbel doek lijkend op honinggraadstructuur. Door het dubbele doek is de Duette® ook geschikt voor bijvoorbeeld op de slaapkamer, omdat deze het licht en de inkijk blokkeert. Naast dit black-out doek zijn er nog twee andere varianten namelijk transparant en lichtdoorlatend. Zeer geschikt voor in leefruimtes, zeker als u het zicht naar buiten wilt behouden. Door de veelzijdige keus aan doeken en afwerkingen is deze raambekleding geschikt in vrijwel elke interieurstijl. Ramen met speciale vormen? Dit soort kan het aan, zelfs (half) ronde raampartijen!

Rolgordijnen_

Rolgordijnen is één van de meest gekozen binnen zonwering. Door de verschillende afwerkingsmogelijkheden en een uitgebreid aanbod aan rolgordijndoeken, groeit deze populariteit nog steeds. Wil je een gezellige sfeer met doorkijk naar buiten, dan kies je het best voor een transparant doek. Bijvoorbeeld een slaapkamer of een andere ruimte waar privacy gewenst is dan weer beter af met een verduisterend doek. Screendoeken behoren ook tot de mogelijkheid. Deze hebben uitzonderlijke eigenschappen doordat ze afwasbaar zijn en daarmee uitermate geschikt voor in kantoorruimtes.

Standaard wordt een rolgordijn steeds bediend met een ketting, maar elektrische bediening is ook mogelijk. Met één druk op de knop kunnen de rolgordijnen worden geopend of gesloten.

Net zoals bij de horizontale jaloezieën zijn rolgordijnen perfect te combineren met andere soorten raamdecoratie.

 

Duo-roll is technisch gezien hetzelfde systeem. Alleen door de verstelbaarheid van transparante en niet transparante textielbanden biedt het de functionaliteit van een horizontale jaloezie.

Japanse panelen_

Paneelgordijnen zijn verticaal over elkaar en naast elkaar verschuifbare panelen. Meestal zijn de panelen identiek aan elkaar. De eigenschappen zijn tijdloos, functioneel en praktisch. Een soort dat zich idealiter leent voor grote raampartijen en schuiframen/-puien. Doordat de totale breedte wordt verdeeld in verschillende panelen, is het een uiterst compact en functioneel systeem. Met een profiel van maximaal 5 ‘sporen’, kun je verschillende sferen creëren door de panelen separaat te schuiven en achter elkaar te hangen.

Er is een ruimte keus aan doeken en stoffen. Paneelgordijnen komen het best tot zijn recht in een modern, strak en minimalistisch interieur.

Raamfolies_

Squid® is een vooruitstrevend soort raamfolie die de mogelijkheid bied om je ramen eenvoudig te bekleden. Squid® is een zelfklevende, transparante stof voor raambekleding die van binnen naar buiten doorzichtig is, maar die overdag de inkijk belemmert. Squid® is eenvoudig zelf te installeren zonder ophangsysteem. Het is geschikt voor elk interieur en voor elk type raam, onafhankelijk van de vorm en de grootte.

Elektronische bediening_

Met slimme zonwering zijn de systemen via een app met een voice-control te bedienen. Stel tijdstip in wanneer de binnen zonwerking dicht of open moet gaan. Ook kunnen thema’s wordt ingesteld, bijvoorbeeld tv-kijken. Als je dit thema aanklikt dan gaat automatisch alles naar beneden zodat er geen hinder wordt ondervonden van invallend licht op het tv-scherm.

Om het systeem te bedienen met spraakcommando’s moet het gekoppeld zijn met smart home zoals Alexa, Siri of Google assistant. Hoe (s)tof is dat!

Shades_ nieuw!!

Shades, zoals de naam het misschien al doet vermoeden, is een soort raamdecoratie die het zonlicht filtert. Kenmerkend aan deze raamdecoratie is de hoge decoratieve waarde met ontwerpen geïnspireerd door de natuur. De materialen zijn een eerbetoon aan unieke texturen in de natuur. Het past in elke interieurstijl. Van een minimalistisch interieur tot robuust koloniaal wonen en alles ertussen in. Dus, wil je (extra) karakter en warmte toevoegen aan je interieur? Lees dan in ons blog meer over de twee soorten shades. De “Woven Wood” en de “Woven Paper” collectie.

Elektronische bediening_

Met slimme zonwering zijn de systemen via een app met een voice-control te bedienen. Stel tijdstip in wanneer de binnen zonwerking dicht of open moet gaan. Ook kunnen thema’s wordt ingesteld, bijvoorbeeld tv-kijken. Als je dit thema aanklikt dan gaat automatisch alles naar beneden zodat er geen hinder wordt ondervonden van invallend licht op het tv-scherm.

Om het systeem te bedienen met spraakcommando’s moet het gekoppeld zijn met smart home zoals Alexa, Siri of Google assistant. Hoe (s)tof is dat!

Voelt goed aan_